Изтегли брошура

Carat-S резервоари

Резервоари за битови и питейни водиСерията "Carat S" на GRAF се произвежда по метод, който все още е уникален за резервоари с този голям размер. Те са направени от усилен полипропилен (Duralen®) - висококачествен материал който е изключително твърд и удароустойчив. Процеса на инжектиране на суровия материал под високо налягане дава на продуктите несравнима стабилност и гарантира, че всички компоненти ще паснат - резултат, който не може да бъде постигнат с конвенционалните методи на производство. "Carat S" са изключително подходящи за подземен монтаж. Минималната степен на деформация и високата якост на материала, осигуряват стабилност и дълъг експлоатационен период на резервоарите.

Резервоари за битови и питейни води
Технически характеристики:
Обем [ltrs] Дължина [mm] Ширина [mm] Височина [mm] Височина
на гърло
[mm]
Вътрешно
Ø на гърло

[mm]
Маса [kg] PDF
2700 2080 1565 1400 Maxi - 610

или

Mini - 285
600 120
3750 2280 1755 1590 150
4800 2280 1985 1820 185
6500 2390 2190 2100 220Резервоари за битови и питейни води"CARAT S" резервоар с "Mini" гърло и "Mini" телескопична шахта с ПП капак за пешеходциРезервоари за битови и питейни води"CARAT S" резервоар с "Maxi" гърло и "Mini" телескопична шахта с ПП капак за пешеходци

Опции:
Резервоари за битови и питейни води

"Mini"телескопична шахта с ПП капак за пешеходци – регулира се от 5 до 20 см; натоварване 150 кг; капак със заключващ механизъм; вътрешно Ø 600 мм; външно Ø 778 мм

Резервоари за битови и питейни води

"Maxi" телескопична шахта с ПП капак за пешеходци – регулира се от 5 до 30 см; натоварване 150 кг; капак със заключващ механизъм; вътрешно Ø 600 мм; външно Ø 850 мм

Резервоари за битови и питейни води

"Maxi" телескопична шахта с чугунен капак “class B”, за лекотоварни автомобили - регулира се от 5 до 30 см; натоварване 3500 кг; вътрешно Ø 600 мм; външно Ø 850 мм

Резервоари за битови и питейни води

Удължение с уплътнение 400 мм

 

Предимства на Carat S резервоари:

Уникален метод на производство на резервоара

В завода на ГРАФ в Германия се намира единствената машина в света произвеждаща Carat S серията чрез шприцване под високо налягане. Това са най-големите резервоари произвеждани по тази технология. За разлика от всички останали, този метод гарантира несравнима точност и прецизност на производствения процес, както и несравнимо качество. Дебелината на стената на резервора е равномерна по цялата му повърхност. Производствените толеранси са сведени до минимум, което дава на резервора най-високо качество, стабилност и надеждност. Високотехнологичното производство гарантира пълната водонепроницаемост и отсъствие на корозия.

Резервоар направен от усилен полипропилен (Дурален)

материал използван единствено от ГРАФ. Дуралена е много по-здрав и удароустойчив от полиетилена, стъклопласта и всички останали продукти на пластмасова основа. Това го прави най-подходящият и устойчив резервоар за подземен монтаж.

Телескопична шахта с капак

Капакът може да бъде от ПП за пешеходци (до 150 кг) или от чугун (натоварване до 3500 кг). Телескопът дава възможност за много лесно изравняване на капака с нивото на терена и позволява регулиране спрямо наклона на терена (до 5 градуса). Ревизионният отвор (Ф 600) осигурява лесен достъп за ревизиране и почистване.

Монтаж без допълнително укрепване

Високоякостният оребрен корпус позволява монтирането на резервоарите без допълнително укрепване или бетониране. След оформянето на изкопа се прави изравнителна подложка от инертен материал, следва полагане на резервоара и обратен насип (с инертен материал). Това определя ниските монтажни разходи от гледна точка на време и финанси.

Издържа на натоварване от лекотоварни автомобили без допълнително бетониране

При 80 см покритие от билото на резервоара до нивото на терена и телескопична шахта с чугунен капак, резервоарът издържа на натоварване до 3,5 т без допълнително бетоново укрепване.

Вертикалното оребряване от всички страни на резервоара

Това гарантира безпроблемно поемане на високи натоварвания при голяма дълбочина на монтаж. Това е така, защото липсва „ефекта на акордиона”, при който в следствие на голямото натоварване при хоризонтално оребряване ребрата на резервоара се доближават едно до друго. Това поражда усукване на целия резервоар, а понякога и по-сериозни щети като счупване.

Висока устойчивост при подпочвени води

Благодарение на дизайна, оребреното дъно и  ограждащият стабилизиращ пръстен с „H” профил, дори и празен резервоарът издържа на налягането от високи подпочвени води (до 2/3 от височината на резервоара) (tank.jpg, H-profil.jpg, tank base.jpg).

Самоанкериращо устройство

Стабилизиращият пръстен („H” профил) има функцията както да усили резервоара, така и да предотврати изплуването му при високи подпочвени води. Обратният насип покрива изцяло „Н” профила и създава сили на натиск, които държат резервоара под земята при високи подпочвени води.

Възможност за модулно разширяване

Резервоарите имат възмосност за свързването им един към друг като скачени съдове, което позволява постигането на неограничен обем за съхранение на води. Връзките между резервоарите се изграждат с PVC тръби (Ф110 или Ф160) и специални фитинги (уплътнители), които гарантират пълна водоплътност.

Възможност за разделяне на резервоара на няколко камери

При използването им за септични резервори, разделянето на 2 или 3 камери спомага за по-доброто утаяване на отпадъчните води.

Резервоарите са сертифицирани за съхранение на питейна вода.

Гарантиран произход

Граф е единственото предприятие в света, което инвестира  над 20 млн. евро за машина за приозводство на пластмасови продукти с голям размер по метода „шприц под високо налягане”. Съоръжението все още е единственото в света, което гарантира произхода на произведените от него продукти.

Инструкция за монтаж на Carat S

Възможности за модулни връзки с PVC тръби на Carat S резервоарите

Резервоари за битови и питейни води

Резервоари за битови и питейни води

Възможност за разделяне на Carat S резервоарите на 2 или 3 камери.Резервоари за битови и питейни води


Резервоари за битови и питейни води

Галерия

ВИДЕО